Exportdocumenten

In de basis zijn bij ieder transport van land naar land, aanvullende documenten noodzakelijk. Welk document voor u vereist is kunt u vinden op de pagina waar beginnen.  Horse & Transport neemt in alle gevallen het gehele proces voor u uit handen tegen heldere voorwaarden en tarieven. Ongeacht in welk land het transport start, u zelf het transport rijdt of dit laat doen, met onze lokale agenten en partners verzorgen wij de juiste documenten voor uw transport. Zo reizen u en uw paard zorgeloos van begin tot eind.

In de onderstaande menu’s kunt u de toelichting vinden over de noodzakelijke handelingen voorafgaand aan export van een paard naar een ander EU land. 

TRACES staat voor ”Trade Control and Export System”. In dit systeem worden details ingevoerd over de identiteit van het paard en het transport. In dit systeem wordt ook het uiteindelijke certificaat aangemaakt, die door de keuringsarts van de NVWA wordt geaccordeerd. 

Nadat in TRACES een volledig profiel is aangemaakt met de details over het transport, moet de ingevoerde informatie worden gecontroleerd en geaccordeerd. Dit kan alleen gedaan worden door een dierenarts die in dienst is van de NVWA. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt, in de 48 uur voorafgaand aan het transport. Na afgifte is het certificaat 10 dagen geldig.

Omdat de verzorging van een exportdocument voor een paard tweeledig is, wordt dit in een totaalbedrag aan u doorberekend. De kosten voor het aanvragen van de keuring worden één op één aan u doorberekend. Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal paarden dat u binnen deze keuring wilt certificeren. Er moeten minimaal 2 kwartieren geboekt worden, ongeacht het aantal paarden. De kosten voor NVWA keuringsaanvraag beginnen vanaf €207,80 (BTW is hierbij niet van toepassing). Indien er meer kwartieren noodzakelijk zijn, wordt aanvullend €46,86 per kwartier gerekend (tarieven in andere EU lidstaten kunnen varieren).

Voor het inboeken van het paard in TRACES rekent Horse & Transport een vast bedrag van €25,-  per paard.  Deze kosten worden los op de factuur vermeld, omdat hier het BTW tarief van 21% van toepassing is.

Horse & Transport kan bijna alles voor het transport van uw paard regelen. Enkel de verklaring dat het paard de afgelopen 15 dagen niet in aanraking is geweest met een eventuele besmettelijke dierziekte, moet de houder (eigenaar van de stal) doen.

Houdersverklaring

''We went on a competition in the South of Spain with our own truck. H&T arranged the necessary documents for all 14 horses after just one phonecall''
mediterranean equestrian tour Oliva Nova Horse and Transport
Peter
Showjumper
''Ik wilde graag zelf mijn paard, met eigen auto en trailer ophalen uit het buitenland. Horse & Transport heeft er voor gezorgd dat de bijbehorende reisdocumenten in Spanje op tijd waren geregeld''
Auto trailer paardentransport export
Astrid
Eigenaar

Aanvraag TRACES certificaat

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in.

Contactgegevens


Dhr.Mevr.Fam.Bedrijf

Selecteer indien factuuradres verschilt met laadadres


LaadadresBestemmingsadresTransporteur


Horse & TransportPrivéDerde partij


VertrekdatumVertrektijdGewenste keuringsdatumGewenste keuringstijdPaardinformatie


StamboekpaspoortenPaspoorten voor fok- en gebruiksdierenZowel stamboekpaspoorten als paspoorten voor fok- en gebruiksdierenWeet ik niet


Lijst van geaccepteerde stallen
Toestemming en akkoord


Ik ontvang graag alleen een offerte voor de verzorging van de documentenIk geef hierbij toestemming aan Horse & Transport om namens mij een keuringsaanvraag in te dienen bij de NVWA (hieraan zitten kosten verbonden)